De Buteyko methode

De Buteyko methode herstelt de natuurlijke, ontspannen ademhaling. Het neemt daarmee de oorzaak van ziektes weg (in plaats van symptomen te onderdrukken met bijvoorbeeld medicijnen).

 

Deze prachtige methode is ontwikkeld door een longarts uit de Oekraïne, Dr. Konstantin Buteyko.

 

Recent medisch onderzoek, uitgevoerd door artsen in landen zoals Australië, Canada, Nieuw Zeeland en Engeland, laat zien dat de methode echt werkt en een stevige wetenschappelijke basis heeft.

 

De Buteyko methode wordt wel de medische ontdekking van de 20-ste eeuw genoemd. Helaas is het in onze wereld, waar bijna uitsluitend naar scalpel en medicijn gegrepen wordt, nog relatief onbekend.

 

Langzaam maar zeker krijgt deze methode grip in de westerse wereld waarbij tot op heden al vele mensen een positieve verandering hebben mogen ervaren in hun lichaam op zeer uiteenlopende ziekte beelden.

 

Adem is leven. Het leven is geheel afhankelijk van de ademhaling.

 

Het ademhalen mag worden beschouwd als de belangrijkste van alle lichaamsverrichtingen, want alle andere verrichtingen zijn er van afhankelijk.

Veel mensen ademen verkeerd: ze ademen te veel en of op een verkeerde manier?

 

Niet alleen is de mens afhankelijk van de adem om te leven, maar het hangt in hoge mate af van de juiste wijze van ademhalen, of hij voortdurend gezondheid zal bezitten. Een verstandige beheersing van onze ademhaling zal onze weerstandsvermogen verhogen.

 

Aan de andere kant zal onverstandig en roekeloos ademhalen bijdragen tot verkorting onzer dagen doordat het onze levensvatbaarheid doet afnemen en ons ontvankelijk maakt voor ziektes.

 

Als te veel ademen een gewoonte wordt, schaadt het de gezondheid.

 

Een landurig verkeerde ademhaling is de basis van vele ziektes.