Leverreiniging

De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering

Bron: Andreas Moritz

Veel mensen denken en geloven dat galstenen alleen in de galblaas zitten. De meeste galstenen worden juist gevormd in de lever en er komen er juist maar weinig in de galblaas voor. Je kunt dit ontdekken door jezelf een leverzuivering te geven. 

Galstenen in de lever zijn de voornaamste belemmering om een goede gezondheid, jeugdigheid en vitaliteit te krijgen en te behouden. Ze vormen een van de hoofdredenen waarom mensen ziek worden en/of moeilijk van een ziekte herstellen. Galstenen zijn een direct gevolg van een ongezond eet- en leefpatroon.

Bloedonderzoek van de reguliere medische wetenschap toont vaak niet dat men last heeft van een vervuilde lever. Het beeld dat getoond wordt is een volkomen normaal beeld van leverenzymen. Het duurt vele jaren van chronische leververstopping voordat eventuele schade in het bloed zichtbaar wordt. De meeste artsen weten vaak niet eens dat stenen ook in de lever kunnen zitten.

 

Een schonere lever betekent uitzicht op een gezonder, vitaler leven!!

Veel ziekten of ziektesymptomen worden veroorzaakt door een vorm van verstopping. Door de galkanalen van de lever en galblaas te ontstoppen zullen de 60 tot 100 biljoen cellen van het lichaam weer meer zuurstof kunnen inademen, voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, op efficiënte wijze hun stofwisselings-afvalproducten verwijderen en perfecte communicatie onderhouden met het zenuw- en hormoonstelsel en alle andere delen van het lichaam.

Als je lijdt aan een of meer van onderstaande symptomen is het raadzaam om de lever en galblaas te zuiveren.

Slechte eetlust*snakken naar bepaalde voedingsmiddelen*spijsverteringsproblemen* diarree*constipatie*kleikleurige ontlasting*ingewandsbreuk*winderigheid*aambeien* zeurende pijn in rechterzij* moeite met ademhalen*levercirrose*hepatitis*de meeste infecties*hoge cholesterol alvleesklierontsteking*hart en vaatziekten* hersenaandoeningen* zweren in de twaalfvingerige darm*misselijkheid en braken* zwartgallig zijn*depressie*impotentie*  seksuele problemen*prostaataandoeningen* blaasproblemen*hormonale disbalans*menstruele en menopauzeaandoeningen*problemen met zien*opgezette ogen*huidaandoeningen*ouderdomsvlekken*  duizeligheid en flauwvallen*verlies van spierspanning*gewichtstoename en –verlies*ernstige schouder- en rugpijn*donkere kleur onder de ogen*ongezonde huidskleur*tong die glanst of wit of geel bedekt is*scoliose*jicht*vastzittende schouder*stijve nek*astma*hoofdpijn en migraine*gebits-en tandvleesproblemen*gele ogen en huid*ischias*gevoelloosheid en verlamming in de benen*gewrichtsaandoeningen*knieproblemen*osteoporose*kanker*MS*ziekte van Alzheimer*extreme lichaam kou*overmatige hitte en transpiratie boven in het lichaam*erg vet haar en haaruitval*sneden of wonden die blijven bloeden of moeilijk genezen*slapeloosheid*nachtmerries*spierstijfheid*warme en koude opvliegers.

 

De zuivering

De lever en de galblaas van galstenen bevrijden is een van de belangrijkste en krachtigste benaderingen die je kunt hanteren om je gezondheid te verbeteren. De leverreiniging vereist 6 voorbereidingsdagen, gevolgd door de eigenlijke reiniging, die 16 tot 20 uur duurt. Om galstenen te verwijderen heb je de volgende dingen nodig:

Appelsap(bij voorkeur biologisch), 6 pakken van 1 liter

Bitterzout of magnesiumcitraat,    4 eetlepels in 750 ml water

Extra vergine olijfolie, koudgeperst of nog beter, Moringa olie, een half glas(125 ml)

Verse grapefruit, ofwel een combinatie van verse citroen en sinaasappel, 180 ml sap

2 kannen van een halve liter, een met deksel.


De voorbereiding

Drink 1 liter appelsap per dag gedurende 6 dagen. Het malinezuur in het appelsap verweekt de galstenen en maakt de doorgang ervan door de galkanalen soepel en gemakkelijk. Het appelsap werkt sterk reinigend. Drink het appelsap langzaam, verspreid over de dag, tussen de maaltijden. Drink het niet tijdens, net voor en de eerste twee uur na de maaltijden en s’ avonds. Dit komt bovenop je normale waterconsumptie van 6-8 glazen per dag.

Neem gedurende de volledige voorbereidings- en reinigingsweek geen voedingsmiddelen of dranken die koud of gekoeld zijn, alles liefst op kamertemperatuur. Eet geen vlees, zuivelproducten of gefrituurd voedsel.

 

De beste tijden voor de reiniging

Het belangrijkste en laatste deel van de zuivering kan het best in het weekeinde gedaan worden. Je hebt dan voldoende tijd om te rusten. Hoewel de leverreiniging op elk tijdstip gunstig werkt kan ze het beste gedaan worden tussen volle en nieuwe maan. Doe de zuivering niet tijdens volle maan omdat het lichaam dan meer vloeistoffen in de hersenen en weefsels vasthoud dan anders. De dag van de nieuwe maan is het gunstigst voor reinigings- en helingsdoeleinden.

 

Als je medicijnen gebruikt

Neem tijdens het leverzuiveringsprotocol alleen de medicatie, vitamines of supplementen in die absoluut noodzakelijk zijn. Het is belangrijk om de lever geen extra werk te geven dat haar reinigingswerkzaamheden in de weg kan zitten.

 

Zorg dat je je darmen reinigt voor en na de zuivering

Je kunt voor en na de zuivering de darmen reinigen door middel van een hoge darmspoeling, een klysma of een pro biotische kuur.


De daadwerkelijke zuivering

14.00 uur: Eet of drink niet meer na dit uur. Als je je hier niet aan houdt kun je je later behoorlijk ziek voelen. Houd het bitterzout bij de hand. Meng 4 eetlepels in 3 glazen water(750 ml) en giet dit in een kan. Dit is genoeg voor 4 glazen van 180 ml ¾ kop elk. Zet dan de kan in de koelkast om ijskoud te worden(voor de smaak)

18.00 uur: Drink 1 portie (3/4 kop) van deze ijskoude oplossing. Als je het nog niet van tevoren had klaargemaakt, meng dan 1 eetlepel in ¾ kop water. Je kunt hier nog 1/8 theelepel vitamine |C poeder aan toevoegen om de smaak te verbeteren. Je kunt ook erna een paar slokken water  drinken om je mond te spoelen. Zet nu de olijfolie of Moringa olie en de grapefruit klaar om op kamertemperatuur te komen.

20.00 uur: Drink nu nogmaals een ¾ kop bitterzoutoplossing. Je hebt niet meer gegeten sinds 2 uur ’s middags, maar je voelt je niet echt hongerig. Maak je vast klaar voor het slapen gaan. Bij dit proces is timing belangrijk om resultaat te hebben: wees niet meer dan 10 minuten vroeger of later.

21.30 uur: Giet een ½ kop afgepast olijfolie in de pot met deksel. Pers de grapefruit met de hand uit in de maatbeker. Verwijder het vruchtvlees met een vork of zeef. Je dient minstens een ½ kop sap te maken of meer (tot zo’n ¾ kop) is beter. Je kunt het ook aanvullen met wat limonade. Schenk dit sap bij de olijfolie. Sluit de pot goed af en schud stevig tot het geheel waterachtig is.(werkt alleen met vers grapefruitsap).

Ga nu een paar keer naar het toilet, zelfs al wordt het dan wat later voor je drank om 10 uur. Wees niet meer dan 15 minuten te laat.

22.00 uur: Drink nu de olie-sap-mix. Neem 4 ornithine capsules met de eerste slokjes om er zeker van te zijn dat je de hele nacht zult doorslapen. Neem er 8 indien je normaal al aan slapeloosheid lijdt. Neem het mee naar je slaapkamer als je wilt, maar je moet het wel staande opdrinken. Drink het geheel binnen 5 minuten op (vijftien minuten voor zeer oude of zwakke mensen).

Ga nu meteen liggen! Er komen misschien helemaal geen stenen los als je dit niet doet. Hoe vlugger je gaat liggen hoe meer stenen je eruit krijgt.  Ga nu slapen.

De volgende ochtend: Neem bij het opstaan de derde portie bitterzoutoplossing. Als je je verstopt voelt of misselijk, wacht dan tot dat gevoel weg is voordat je het opdrinkt. Je kunt eventueel terug gaan naar bed. Neem dit drinken niet voor 6 uur.

Twee uur later: neem de vierde portie bitterzoutoplossing. Drink ¾ kop van deze mix. Je kunt eventueel weer naar bed gaan.

 

Na nog eens twee uur: nu kun je weer wat eten. Begin met vruchtensap. Een half uurtje later wat fruit. Een uur later kun je wat anders gaan eten maar houd het licht en simpel. Tegen de middag moet je je weer wat beter voelen.

Je kunt verwachten dat je ’s morgens diarree hebt. Kijk in je stoelgang naar galstenen( vlokken, schuim of gruis), gebruik eventueel een oude vergiet om de stenen op te vangen. Steentjes kunnen van groen, bruin tot zwart gekleurd zijn. Het kan voorkomen dat je de dagen na de reiniging merkt dat er opgekropte emoties (boosheid, wrok, irritatie of verdriet) uitkomen. Dit verdwijnt na een dag of 2. Elk steentje dat uit je lijf komt is in feite een gekristalliseerde emotie. Deze emotie zit misschien al jaren in je, en mag er nu uitkomen. Zoals de meeste mensen wel weten zit achter elke kwaal  ziekte een onderliggende emotie ligt. Op deze wijze zuiver je jezelf zeer diep!

 

Je kunt deze reiniging herhalen met steeds 2-3 weken ertussen. Niet vaker want je lichaam moet zich kunnen herstellen. Deze zuivering kan een galblaasoperatie vervangen en is absoluut veilig om toe te passen! Als je twee keer achter elkaar geen stenen loslaat kun je ervan uitgaan dat je lever en galblaas schoon zijn. Voor de een is dit na 3 keer, voor de ander soms pas na 10 keer. Doe deze reiniging minstens 2 keer omdat soms pas de tweede keer steentjes loskomen. Ga wel door totdat je lever schoon is, want een half gereinigde lever kan klachten gaan geven! Ter ondersteuning kun je na de zuivering een behandeling ondergaan met de Multi Wave Oscillator.

Dit ruimt alle schimmels, virussen en bacterieen op! Maak een afspraak voor een gratis proefbehandeling!

 

Naast het reinigen van de lever en galblaas is het ook verstandig om eens te gaan kijken hoe het gesteld is met je ademhaling.

Stress kan een ongezonde ademhaling veroorzaken Test uw ademhaling en check of de Buteyko ademhalingsmethode iets voor je kan betekenen.